Dagens tips är Kesella/kvarg! Jag har
ätit det många år till och från men i början var det bara till
mellanmål blandat med bär och frukt. Under senaste året har jag
även baserat många av mina andra kalla såser på denna underbara
produkt. Här nedan kommer en liten näringsdeklaration per 100g (dvs
ca 1 dl) i jämförelse med de ”vanliga” produkterna vi ofta
väljer till våra såser. JAG älskar sås och vill gärna ta
mycket... inga problem med MINA såser kan ja lova ;)
ICA:s lättkvarg
Kcal 55
Protein 10g
Kolhydrater 4g
Fett 0,1 g
Creme fraiche 34%
Kcal 330
Protein 2,5 g
Kolhydrat 2,5 g
Fett 34 g
Lätt Creme fraiche 15%
kcal 170
Protein 3g
Kolhydrat 4 g
Fett 15 g
Min summering: Man ”KAN” äta massa
massa sås om man väljer kvarg som bas ;) och till kalla såser är
det minst lika gott! Ni fårnågra tips av mig här nere:
Romsås gjord på Kvarg, en av mina favoriter! |
Guaccamole:
1 burk kvarg
1 mogen avokado
1 vitlöksklyfta
½ finhackad tomat
lite chili
lite vatten för konsistensen
ev lite citron
salt och peppar
Vitlökssås:
1 burk kvarg
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
vatten
Romsås:
1 burk kvarg
rom
½ rödlök
salt och peppar
eventuellt lite citron och dill om man gillar det
lite vatten
Limesås:
1 Burk kvarg
skal av en lime
salt och peppar
lite limesaft
lite honung
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar